Coronaprotocol MHC Leusden

In de persconferentie van dinsdag 14 september werd duidelijk dat per 25 september weer een aantal landelijke maatregelen versoepeld dan wel aangepast wordt. Zo wordt de anderhalve meter als verplichting per 25 september losgelaten en kunnen mensen van horecalocaties gebruik maken indien ze hun coronatoegangsbewijs laten zien. Dit protocol is herzien naar aanleiding van bovenstaande versoepelingen.

Dat kunnen wij alleen samen met jullie!
We hebben op onze club maatregelen genomen die besmetting moeten voorkomen, maar die zijn alleen effectief als we die allemaal naleven. We doen dan ook een dringend beroep op jullie; houd je aan die afspraken! Aan coaches, managers en teamcaptains vragen we ook nadrukkelijk om toe te zien op de naleving van de regels op én buiten het veld.

De kern van het protocol
Alle maatregelen en afspraken die in verschillende situaties van toepassing zijn bij onze club vanaf 25 september 2021 kun je lezen in het coronaprotocol voor MHC Leusden op onze website maar we vatten de kern hier samen:
  • Elke speler, begeleider, ouder, toeschouwer, vrijwilliger registreert zich bij elk bezoek aan onze club > zie Bezoekersregistratie MHC Leusden. Daarmee bevestig je dat je geen coronagerelateerde klachten hebt en dat we jouw persoonsgegevens, indien nodig, met de GGD mogen delen.
  • In geval van twijfel en/of klachten; laat je testen bij de GGD of doe een zelftest!
  • Publiek is bij wedstrijden en trainingen toegestaan.
  • Ons terras en de bar zijn geopend.
  • In het clubhuis wordt een afgeschermd (horeca-)gedeelte ingericht waar je met een Coronatoegangsbewijs mag zitten en consumpties mag nuttigen.
  • Er is geen Coronatoegangsbewijs nodig voor het gebruik van het terras en het afhalen van eten en drinken aan de bar of het nuttigen van dat afgehaalde eten en drinken, buiten het afgescheiden horecagedeelte in het clubhuis.
  • Houd je aan de bekende basisregels, waaronder het regelmatig handen wassen.
  • Volg altijd de aanwijzingen van de coronabegeleiders/barmedewerkers of bestuursleden op!
De basisregels zijn en blijven het allerbelangrijkst!
  • Blijf thuis als jij of iemand in jouw huishouden/gezin (ook milde!) verkoudheidsklachten hebt en laat je zo snel mogelijk testen.
  • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan.
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek het bezoek aan de club.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Schud geen handen.
  • Vermijd drukte.
  • En vooral: gebruik je gezond verstand!

Specifieke regels en afspraken in specifieke situaties
Alle maatregelen en afspraken die in verschillende situaties van toepassing zijn bij onze club vind je door op de linkjes hieronder te klikken:

Registratie bij bezoek aan MHC Leusden
  • Elke bezoeker (dus spelers, begeleiders, ouders, vrijwilligers, tegenstanders, toeschouwers, kortom, iedereen) registreert zich bij elk gezoek aan onze club > zie Bezoekersregistratie MHC Leusden.
Daarmee bevestig je dat je geen verkoudheidsklachten hebt en dat we jouw persoonsgegevens, indien nodig, met de GGD mogen delen.

• Onze kleedruimtes en douchevoorzieningen zijn weer open.
Tijdens de training en/of voor een wedstrijd
  • Gebruik alleen je eigen materialen (shirts, stick, scheenbeschermers, bidon en bitje). Scheidsrechters; vergeet dus ook niet je eigen scheidsrechtersfluitje mee te nemen!
  • Het is verboden om je neus te ledigen en/of te spugen op het veld.
  • Ballen worden alleen door de trainer aangeraakt, spelers raken de bal alleen met de stick aan. Ander trainingsmateriaal, zoals bijv. pilonnen, wordt alleen door trainer aangeraakt.
  • Het wordt aangeraden om zo veel mogelijk een eigen, persoonlijk cornermasker te gebruiken. Is dit niet mogelijk, plaats dan achter het doel een desinfecterende alcohol spray waarmee de maskers ontsmet kunnen worden. Dit kan tijdens wedstrijden bijvoorbeeld een taak voor de wisselspelers zijn.
  • Het advies is een mondkapje te dragen als je met mensen uit een ander huishouden in de auto zit. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.
We wensen je veel hockeyplezier!